Mässa: Anpassad gymnasieskola 2024

Anpassad gymnasieskola mässa

Välkommen till årets mässa i Stockholm för Anpassad gymnasieskola. Mässan har öppet den 6 November kl. 12-18 i Arenan på Fryshuset i Hammarby Sjöstad. 

Det här händer på mässan 

Under gymnasiesärskolemässan är det mer än 30 olika skolor som ställer ut för att visa upp sin verksamhet och svara på frågor. Du som ska börja i anpassad gymnasieskola och dina föräldrar får prata med skolorna och lärarna. Gymnasieantagningen och vi som jobbar med den här hemsidan (anpassadgymnasieskola.se) kommer att finnas på mässan för att ge stöd och råd. Även Skolverket, SPSM och FUB tillsammans med elever som gått ut anpassade gymnasieskolan kommer finnas på plats. Du kommer få veta mer om hur det är att gå i en anpassad gymnasieskola, vad som är skillnaden mellan grundskolan och gymnasiet och vad praktik (APL) är. 

Du behöver inte föranmäla att du kommer, och inträde är gratis. 

Vad är anpassad gymnasieskola? 

Anpassade gymnasieskolan är för dig som har en utvecklingsstörning eller hjärnskada och har slutat grundskolan eller anpassade grundskolan. Anpassade skolverksamheten är en anpassad utbildningsform där du kan få extra stöd med dina studier.   

Bra att veta inför mässan  

Inför mässan kan det vara en bra idé att kolla upp vilka utbildningar som finns och vilka skolor som kommer att vara där. Du kan ta reda på mer om utbildningarna inom anpassade gymnasieskolan här: Om programmen.

Här är några av skolorna på mässan:

Se alla utställare här!


Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-09-17

Snart dags för Lidingöruset och Lidingörullet

I samband med att det klassiska Lidingöloppet går av stapeln den 25-27 september anordnas också två lopp för barn och ungdomar med någon form av funktionsnedsättning.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-11-06

Asylsökande med funktionsnedsättning

Det kommer många personer till Sverige som flyr från krig. Det finns inte så många platser där de kan bo. Och för flyktingar med funktionsnedsättningar är det svårt både att få boende och att få de hjälpmedel de behöver.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-05-09

Internationella funktionshinderdagen

Den 3 december firas den Internationella funktionshindersdagen. Under dagen hålls debatter på olika platser i Norden och även på andra ställen i världen. 

Läs mer